zaterdag 20 februari 2016

DIY

                                             Appelroosjes 


Hi, vandaag ga ik jullie laten zien hoe je appelroosjes kunt maken. Het is super lekker en het ziet er ook nog eens heel leuk uit! laten we snel beginnen.







Wat heb je nodig: 
  • 3 (rode) appels                                                          
  • Bakvorm
  • Bladerdeeg
  • 1 citroen
  • Bloem
  • Kaneelsuiker                                          
  • Een (scherp) mes.
  • Boter of olie 
                                    





Stap 1. 
Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Je hoeft de appels niet te schillen maar je snijd eerst de appel door de helft en verwijder gelijk het klokhuis. Dan snijd je de appel in dunne schijfjes. 
             


Stap 2.  

Breng (ongeveer 1 liter) water aan de kook en knijp er gelijk een halve citroen in uit. Je kan er ook nog 3 eetlepels suiker aan toevoegen maar dat       hoeft niet! Als het water kookt, kan je de appelschijfjes er aan toevoegen.    Laat de appelschijfjes er twee minuten in zitten ( het water moet WEL doorkoken)  Zo worden de appelschijfjes lekker flexibel en kun je ze         gemakkelijk oprollen.                                                                          Als je dat gedaan hebt giet je het water uit de pan en kan je de kaneelsuiker er aan toevoegen

 Stap 3.
Nu gaan we de appelroosjes echt maken..:)
Strooi als eerst wat bloem (bakpoeder) over het aanrecht/tafel. Leg dan ongeveer 4/5 vellen bladerdeeg naast elkaar, en snijd die vervolgens in repen; zie afbeelding.

De repen zijn ongeveer 2-3 cm breed
                                         

                   Leg dan de appelschijfjes op de repen:    
 je kan er ook nog wat kaneelsuiker overheen strooien, dat geeft een lekkere smaak.
Afbeeldingsresultaat voor appelroosjes maken appels op de repen
Hier had ik geen foto van gemaakt, dus deze foto heb ik van het internet!
Dan is het tijd om de repen op te rollen en er echt ROOSJES van te maken :).

probeer het zo netjes mogelijk op te rollen voor het mooiste resultaat!

                                 Vet dan je bakvormpjes met boter in en leg je roosjes in de bakvorm.
Ik weet het: het bovenste roosje was een beetje mislukt :(.

Stap 4.
Tijd voor de oven!!! Leg de appelroosjes in de oven, 20-25 minuten; goudbruin.
Dit is het resultaat: 


 



Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden en eet smakelijk!  
Laat even een reactie achter wat je er van vond, voor contact klik hier of zie aan de rechterkant van onze blog.

Xx





Al onze foto's zijn zelfgemaakt.